Belépés        Főoldal        Tantra        Masszázsok      Tantra Programok    Oktatás     GYIK        Galéria        Kapcsolat        Magamról      VILÁG

Tantra

tantra fény tantra

 

                                    

 Ha Mobiltelefonról Böngészel KATT  IDE!

 

Menü

 

Belépés

Főoldal

Tantra

Tantra Programok

Masszázsok

Oktatás

GYIK

Kapcsolat

Galéria

Magamról

VILÁG

 

Kristóf István

 

 

 

tantra fény tripura yantra

 

 

Tantra

"A tantra egy folyamat ahhoz,hogy tudatosabbá váljunk, a szexualitást mint kiváltságos bejárati ajtót alkalmazva a belső tudathoz"   Silvia Canevaro-Tantra

"Wikipédia:

A tantra (szanszkrit: szövet, kontinuitás, összefüggés, megnyújtás, fonal) az indiai vallásfilozófia egy áramlata, eredetileg a hinduizmus misztikus formája volt, majd később a buddhizmusba (vö. vadzsrajána) is beolvadt (főleg az északi mahájána hagyományon belül). A tantra eredete az i.sz. 2 századra tehető, a tan teljes formájában azonban legkorábban csak a 7-8. századtól létezik. A buddhizmusban a tantrajána fogalomról szokásos beszélni (tantrajána azaz „kocsi a Tantra-szövegekhez“). A tantra szó gyökere a szanszkrit tan (tágít) szó. A tantrizmus így egy mindent átfogó tudást, illetve a tudás kitágítását jelenti. A tantrizmus a kundalini tanok és a csakrákról szóló tanok eredete.

A hinduizmus tanításai szerint a megnyilvánult világ két pólusú. E két ellentétes energia az egésznek két arca, elválaszthatatlanul táncolnak együtt az idők végezetéig. A tantrizmus a valóság feminin, befogadó aspektusát hangsúlyozva sajátos lelki gyakorlatokon keresztül vezeti el a hívőt a szanszárától való megszabaduláshoz (móksa). A tantra tanítása szerint minden élőlény ezen energia megvalósulása, és a minket körülvevő dolgok ugyanazon tudat termékei, amelyek folyamatosan különböző módokon mutatkoznak meg.

A fogalom a hindu és a buddhista gyakorlatban általában titkos, rituális vallási gyakorlatokat jelent, nevének jelentése is „szövőszék”, mivel maga a szöveg egyfajta jellegzetes képet sző a valóságról.

A tan

A tantrizmus olyan felismeréstan, amelynek alapja a relatív és az abszolút dolgok elválaszthatatlansága. A tantrizmus hangsúlyozza az abszolút és a jelenségbeli valóság azonosságát. A tantrizmus lényege, hogy a gyakorló eggyé váljon az abszolúttal és felismerje a legmagasabb valóságot. Az a feltételezés, hogy ez a valóság energiatermészetű és a mikro- és makrokozmosz elválaszthatatlanul össze vannak szövődve, a tantrizmus szerint a külső cselekvés, a tett, amit véghezvisz/teljesít/elvégez úgy jelenik meg, mint belső állapotok tükre. Mivel a tantra tanai szerint a szellemet és az anyagot nem lehet teljesen különválasztottnak tekinteni, a hinduizmusban a tantrizmus pozitívan hangsúlyozza az e világi életet és örömöket, segíti az önmegvalósítást."

______________________________________________________________________________________________

"A tantra szó a tanoti (kiterjesztés,kiteljesedés) és a trajata(felszabadulás) szavakból tevődik össze  , vagyis a tudat kiteljesítése felszabaduláshoz vezet."

"A Tantra jógáról sokan állítják, hogy 6.000 éves múltra tekint vissza, de az igazság az, hogy az Univerzummal egyidős. A tantrikus hagyomány szimbólumait minden ősi kultúra őrizte, mint Mu, Atlantisz, a kőkorszaki barlangrajzok, a sumér faragványok, az ősi Egyiptom szent könyvei, a héber és ógörög misztikus iratok, az indián kultúra. Az alkímia is tantrikus alapelveket tartalmaz, hatással volt a taoizmusra, a tibeti buddhizmusra, és a többi keleti vallásra is."

_______________________________________________________________________________________________

A TANTRA számomra a megengedő és befogadó Tudatos fejlődés, megtapasztalás útja.

Ahhoz, hogy a világot megértsük, előbb önmagunkat kell megértenünk. Fejlesztenünk kell kapcsolatunkat belső önvalónkkal. Ennek első fontos lépése önmagunk elfogadása, majd szeretete, melyek alapja az önismeret. A Tantra, mely egy Tudatos fejlődés, utat kínál az önmegtapasztaláshoz. Ahogy egyre jobban megismerjük, ahogy egyre jobban elfogadjuk és szeretjük magunkat, a Világ úgy változik velünk, úgy nyílik meg számunkra, majd fokozatosan mi magunk nyílunk ki önvalónk és saját Univerzumunk felé. Megnyílunk az érzések új megtapasztalása felé, új látásmódot érünk el a szeretet, feltétel nélküli elfogadás, megengedés, a régi berögződöttségek elengedése, a kötődések-függőségek hátrahagyása tekintetében.

Magasabb létsíkokon, ahol már nincsenek végletek, pólusok, ellentétes-önös érdekek, egy más létállapotot tapasztalunk meg. Ez az egységállapot, amikor is eggyé válunk a többi szellemmel (lélekkel), magával a Mindenséggel. Ez az egység, egy szeretet-fény állapot, ahol mintha egy állandósult gyönyörben léteznénk, mondhatni folyamatosan orgazmikus állapotban vagyunk.

A földi testben (melyet a lélekruha /aura, asztráltest/ vesz körül, és sző át teljesen)megtapasztalhatjuk a magasabb szférák érzését, átszellemülünk egy olyan tudatállapotba, melyhez akár a szexuális együttlét által is eljuthatunk, de tapasztalhatjuk más emelkedett szellemi állapotokban is.

A tantrikus út egy nagyszerű lehetőség, és nem szabad a nemiségre és a vágyakra szűkíteni, mivel jóval több annál. Ha szívünket-lelkünket átadjuk e áramlatnak, lassan egyre nyitottabbá válunk. Ha például önmegtapasztalást nyújtó önismereti gyakorlatokat végzünk rendszeresen egyedül, vagy másokkal, akkor fokozatos fejlődésünk egyre magabiztosabbakká fog tenni bennünket, önszeretetünk ki fog teljesedni. Megérkezünk valódi önmagunkhoz, egy önálló, nyílt és magabiztos személyiséghez. Rendet teszünk közvetlen környezetünkben, benső valónkban, a lelkünkben, így tágabb világunkban is megtapasztalhatjuk a változást, a rendet és kiegyensúlyozottságot. Mindennapjaink szebbé válnak, amit magunknak köszönhetünk.

A tantra ősi tudást tartalmazó nyitott, tehát dogmáktól és berögzült szélsőségektől mentes, folyamatos alakulásban és fejlődésben lévő világnézet. A tantra nem szexualitás. Egy olyan világnézet sem mondaható teljesnek, mely nem foglalja magában a szexualitást. A tantra a meglévő tudást, a modern tudatosságot gyakorlati megtapasztalásában támogatja és segíti. Valójában a sok ezer éves bölcsességeket úgy őrizte meg, hogy ezek a modern spiritualitásnak és tudatosságnak is alapkövei. Mindez úgy lehetséges, hogy kozmikus alaptéziseket tartalmaz, a test, a lélek és szellem egységének fejlődésére, a fizikai dimenzióban megtapasztalható történések örökérvényű és egyetemleges megtapasztalásán alapulva. Lemuria és Atlantisz ősi spirituális tudása benne található a hermetikában, a taoban, a hinduizmusban és a tantrában. Mindezen világnézetek egy ősi tudásban gyökereznek.

                                     Javíts életminőségeden! Kapcsolódj  be Te is a tantrikus életbe:

                        Tantrikus Önismereti Programok

                        Tantrikus Masszázsok Oktatása Pároknak, Kezdőknek

                        Érzéki Lélekoldó Masszázs és Intim Masszázs

 

 
 

Egy cikk ami ide kapcsolódik:

AZ EMBER SZAKRÁLIS TEREMTÉS

Katt

Tantra Fény Mag Az ember szakrális teremtés